Успешно завршен прв циклус од Наградната игра „ЈА САКАМ МОЈАТА ОПШТИНА“

Успешно завршен прв циклус од Наградната игра „ЈА САКАМ МОЈАТА ОПШТИНА“

Првиот циклус од наградната игра, која беше спроведена на територија на Општина Македонска Каменица, Виница и Свети Николе, а беше во период од 10.04.2018 до 30.05.2018, успешно заврши со собрана голема количина на отпадна електрична и електронска опрема, што ни дава за право да кажеме, дека еколошката свест кај граѓаните е навистина на високо ниво и истите не дозволуваат овој отпад да заврши на депониите заедно со останатиот комунален отпад.

Извлекувањето на среќните добитни купони, кои граѓаните ги добиваа со донесен електричен и електронски отпад, беше спроведено на 31.05.2018 во просториите на Општините и Комуналните Претпријатија од овие Општини, под водство на три члена комисија составено од претставници од ЕЛКОЛЕКТ ДОО – Скопје, Општината и Комуналното Претпријатие, а во присуство на граѓани од Општината.

Доделени награди во Македонска Каменица:

ОПИС;КОЛИЧИНАБРОЈ НА НАГРАДЕН КУПОН
Правосмукалка1004526
Миксер1004533
Блендер1000530
Пегла1004554
Електрична ударна Дупчалка ED-E1004480
Електрична аголна Брусалка AG1004462
HP Принтер LaserJet Pro M12a1004475

Доделени награди во Виница:

ОПИС;КОЛИЧИНАБРОЈ НА НАГРАДЕН КУПОН
Правосмукалка1004603
Миксер1004649
Блендер1004659
Пегла1004637
Електрична ударна Дупчалка ED-E1004685
Електрична аголна Брусалка AG1004689
HP Принтер LaserJet Pro M12a1000783

Доделени награди воСвети Николе:

ОПИС;КОЛИЧИНАБРОЈ НА НАГРАДЕН КУПОН
Правосмукалка1004319
Миксер1004328
Блендер1004215
Пегла1004241
Електрична ударна Дупчалка ED-E1004213
Електрична аголна Брусалка AG1004247
HP Принтер LaserJet Pro M12a1004253

Добитниците кои не ги подигнаа своите награди, истото можат да го сторат до 30.06.2018 и тоа:

  • – Македонска Каменица, во просториите на ЈП Камена Река,
  • – Виница, во просториите на ЈП Солидарност и
  • – Свети Николе, во просториите на ЈП Комуналец.

На сите среќни добитници им ги честитаме наградите и им благодариме за учеството, со надеж дека ќе продолжат и понатаму да го селектираат својот отпад.

Related Posts