You are currently viewing Успешно завршен и вториот  циклус од Наградната игра „ЈА САКАМ МОЈАТА ОПШТИНА“

Успешно завршен и вториот циклус од Наградната игра „ЈА САКАМ МОЈАТА ОПШТИНА“

Вториот циклус од наградната игра, која беше спроведена на територија на Општините Дојран , Валандово и Демир Капија во период од 01.05.2018 до 28.06.2018, успешно заврши. Во еко магацините на Елколект граѓаните на овие општини имаа донесено дотраена и неупотреблива електрична и електронска опрема со што покажаа дека се свесни за тоа како се ослободува од ваков тип отпад на правилен начин.

Извлекувањето на наградните добитни купони, кои граѓаните ги добиваа со донесен електричен и електронски отпад, беше спроведено на 29.06.2018 во просториите на Општините , под водство на тричлена комисија составено од претставници од ЕЛКОЛЕКТ ДОО – Скопје, Општината и Комуналното Претпријатие, а во присуство на граѓани од Општината.

Доделени награди во Општина Дојран:

Опис;КоличинаБрој на награден купон
Правосмукалка1015202
Миксер1015222
Блендер1015206
Пегла1015220
Електрична ударна Дупчалка ED-E1015219
Електрична аголна Брусилка AG1015228
HP Принтер LaserJet Pro M12a1015225

 

Доделени награди во Валандово:

Опис;КоличинаБрој на награден купон
Правосмукалка1015309
Миксер1015327
Блендер1015335
Пегла1015338
Електрична ударна Дупчалка ED-E1015366
Електрична аголна Брусилка AG1015367
HP Принтер LaserJet Pro M12a1015319

 

Доделени награди во Свети Николе:

Опис;КоличинаБрој на награден купон
Правосмукалка1015471
Миксер1015500
Блендер1015490
Пегла1015451
Електрична ударна Дупчалка ED-E1015473
Електрична аголна Брусилка AG1015487
HP Принтер LaserJet Pro M12a1015484

 

Добитниците кои не ги подигнаа своите награди, истото можат да го сторат до 31.07.2018 и тоа

 

  • Општина Дојран, во просториите на Ј.П. Полин – Стар Дојран,
  • Општина Валандово во просториите на Општината, и
  • Општина Демир Капија во просториите на Ј.П. Бошава.

На сите среќни добитници им ги честитаме наградите и им благодариме за учеството, со надеж дека ќе продолжат и понатаму да го селектираат својот отпад