You are currently viewing Завршен вториот циклус од Наградната игра „ЈА САКАМ МОЈАТА ОПШТИНА“ за 2019 година

Завршен вториот циклус од Наградната игра „ЈА САКАМ МОЈАТА ОПШТИНА“ за 2019 година

Со завршетокот на месец Јуни го завршивме и вториот циклус од наградната игра која беше спроведена на територија на општина Крива Паланка и општина Штип во период од 02.05.2019 до 28.06.2019 година. И овој циклус како и сите досегашни заврши со голема количина собран е-отпад, што ни кажува дека кај граѓаните е развиена еколошката свест за примарна селекција на овој вид на отпад.

Извлекувањето на среќните добитни купони беше спроведено на 28.06.2019 во:

  • – Општина Крива Паланка, во10:00 часот, во големата сала на Општина Крива Паланка, на ул. Св. Јоаким Осоговски бр. 175 и
  • – Општина Штип, во 14:00 часот, во Сала 2 на Општина Штип на ул. Васил Главинов бр. 4 б.

На извлекувањето, кое беше од јавен карактер присуствуваа голем број на заинтересирани граѓани од Општините кои го донесоа својот е-отпад и придонесоа за почиста животна средина во нивната Општина.

Доделени награди во Општина Крива Паланка:

 ОписКоличинаБрој на награден купон
1Таблет 7“1003343
2Цедалка1003402
3Тастарура + Глувче со USB1003459
4Апарат за смути1003329
5Фен за коса1003392
5Сецко1003374
5Будилник1003466

 

Доделени награди во Општина Штип:

 ОписКоличинаNБрој на награден купон
1Таблет 7“1001831
2Цедалка1001889
3Тастарура + Глувче со USB1001835
4Апарат за смути1001880
5Фен за коса1001800
5Сецко1001869
5Будилник1001826

 

Добитниците кои не беа присутни на јавното извлекување на наградните купони и не ги подигнаа своите награди, истото можат да го сторат во рок од 60 календарски денови од денот на извлекувањетово просториите на Општините и тоа:

  • – Општина Крива Паланка со адреса: Св. Јоаким Осоговски бр. 175 и
  • – Општина Штип со адреса: Васил Главинов бб.

На сите среќни добитници им честитаме за добиените награди и им благодариме за учеството. Се надеваме дека ќе продолжат и понатаму да го селектираат својот е-отпад и со тоа ќе придонесат за чиста и здрава животна средина во нивната Општина.