You are currently viewing ЕЛКОЛЕКТ И ОПШТИНА ГЕВГЕЛИЈА СО РЕЗУЛТАТИ НАД ОЧЕКУВАНИТЕ ОД  НАГРАДНАТА ИГРА „ДА РЕЦИКЛИРАМЕ И ДА СЕ НАГРАДУВАМЕ”

ЕЛКОЛЕКТ И ОПШТИНА ГЕВГЕЛИЈА СО РЕЗУЛТАТИ НАД ОЧЕКУВАНИТЕ ОД НАГРАДНАТА ИГРА „ДА РЕЦИКЛИРАМЕ И ДА СЕ НАГРАДУВАМЕ”

Се доделија наградите на тројцата нaјсреќни жители на општина Гевгелија, чии наградни купони беа извлечени на 26ти декември. Гевгеличани масовно учествуваа  во наградната игра „ДА РЕЦИКЛИРАМЕ И ДА СЕ НАГРАДУВАМЕ”, во организација на Елколект, која се одвиваше неполн месец во општина Гевгелија, едновремено со акците во Богданци, Берово, Карпош и Ѓорче Петров.


„Соработката со Елколект е на највискоко ниво, сигурни сме дека со оваа акција не само што граѓаните се ослободуваат од електричен и електронски отпад, тие и се едуцираат за тоа како да ја зачуваме нашата еко средина. Среќни сме што нашите совесни и еколошки свесни граѓани се наградени за својот придонес кон почисто општество“ – изјави еден од преставниците на општината
Извлекувањето се одвиваше во просториите на Народниот театар на општина Гевгелија пред многубрјна публика и под надзор на  тричлена комисија составена од два члена од општината и по еден член од Елколект.

 

Преку наградните игри и општествено одговорните активности организирани локално, компанијата Елколект  сака да се заблагодари на граѓаните кои својот електричен и електронски отпад го оставаат на  пропишаните места, а воедно да ги поттикне останатите на отстранување на овој вид отпад од своите домашни или деловни простории, потсетувајќи на неопходноста за зачувување на животната средина и човековото здравје.
Со реализирањето на доделувањето на наградите, само неколку денови по извлекувањето на наградните купони, во овој празничен период, Елколект внесе дополнителна радост кај извлечените добитници и нивните семејства.

 

ОПШТИНА ГЕВГЕЛИЈА


ВИД НАГРАДА

ИЗВЛЕЧЕН КУПОН СО БРОЈ

ИМЕ НА ДОБИТНИК

ПРАВОСМУКАЛКА

008068

Зоран Ристов

ТЕЛЕВИЗОР

007825

Ангел Паласкаров

ЛАП ТОП

008078

Тодор Велков