НАСТАНИНАГРАДНА ИГРА – II Циклус 2018 година
02 MAJ,2018
Погледни Повеќе

Започна и Вториот циклус од наградната игра насловена „ЈА САКАМ МОЈАТА ОПШТИНА“ кој ќе се одвива во периодот од 01.05.2018 до 28.06.2018 година и ги опфаќа следниве Општини: Дојран, Валандово и Демир Капија.

НАГРАДНА ИГРА - ЕЛКОЛЕКТ ДОО - Скопје
12 АПРИЛ,2018
Погледни Повеќе

На наше и Ваше големо задоволство и оваа година приредуваме наградна игра за граѓаните на Република Македонија. Минатата година наградивме 60 совесни граѓани од 12 различни Општини.

Конференција на Асоцијација на Колективни Постапувачи од Македонија
15 МАРТ,2018
Погледни Повеќе

На ден 13.03.2018 год. Асоцијацијата за управување со посебните текови на отпад, организираше конференција на тема „Европските искуства за улогата на компаниите кои управуваат со посебните текови на отпадот – сега и во иднина“.

Mеѓународна конференција „Eвропските искуства за улогата на компаниите кои управуваат со посебните текови на отпадот – сега и во иднина“
01 МАРТ,2018
Погледни Повеќе

Асоцијација за управување со посебни текови на отпад има чест да ве покани на 1. МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА „ЕВРОПСКИТЕ ИСКУСТВА ЗА УЛОГАТА НА КОМПАНИИТЕ КОИ УПРАВУВААТ СО ПОСЕБНИТЕ ТЕКОВИ НА ОТПАДОТ – СЕГА И ВО ИДНИНА“

Наградна игра „Биди Супер Херој“
30 НОЕМ,2017
Погледни Повеќе

Во тек е доделувањето на наградите од наградната игра „Биди Супер Херој“, во која учествуваа дел од Основните Општински училишта на територија на Општина Гази Баба, Општина Охрид, Општина Битола, Општина Куманово, Општина Крива Паланка, Општина Ранковце, Општина Дебарца, Општина Василево и Општина Босилово.

Компанијата ЕЛКОЛЕКТ ДОО - Скопје, ги извлече среќните добитници во О.Босилово
30 НОЕМ,2017
Погледни Повеќе

Компанијата ЕЛКОЛЕКТ ДОО - Скопје, ги награди совесните граѓани за правилното постапување со Електричниот и Електронски Отпад во Општина Босилово

Компанијата ЕЛКОЛЕКТ ДОО - Скопје, ги извлече среќните добитници во Општина Струмица
30 НОЕМ,2017
Погледни Повеќе

Компанијата ЕЛКОЛЕКТ ДОО - Скопје, ги награди совесните граѓани за правилното постапување со Електричниот и Електронски Отпад во O.Струмица

Компанијата ЕЛКОЛЕКТ ДОО - Скопје, ги извлече среќните добитници во O. Ново Село
30 НОЕМ,2017
Погледни Повеќе

Компанијата ЕЛКОЛЕКТ ДОО - Скопје, ги награди совесните граѓани за правилното постапување со Електричниот и Електронски Отпад во Општина Ново Село

Компанијата ЕЛКОЛЕКТ ДОО - Скопје, ги извлече среќните добитници во Општина Василево
30 НОЕМ,2017
Погледни Повеќе

Компанијата ЕЛКОЛЕКТ ДОО - Скопје, ги награди совесните граѓани за правилното постапување со Електричниот и Електронски Отпад во Општина Василево

Доделен телевизор за учениците од ООУ “Христијан Карпош“
28 НОЕМ,2017
Погледни Повеќе

Компанијата ЕЛКОЛЕКТ ДОО – Скопје, на ден 28.11.2017 година, на учениците од ООУ„Христијан Карпош“ од Куманово, со широко срце им ја донираше недоделената награда од оваа Општина од наградната игра „Да рециклираме и да се наградуваме“.

Одржана конференција на тема „Предизвици во управувањето со ОЕЕО и ОБА“
25 ОКТ, 2017
Погледни Повеќе

На ден 25.10.2017 год. во Хотел Континентал, Друштвото ЕЛКОЛЕКТ доо - Скопје, под потполно покровителство, организираше конференција на тема „Предизвици во управувањето со ОЕЕО и ОБА“.

Компанијата ЕЛКОЛЕКТ ДОО - Скопје, ги награди совесните граѓани за правилното постапување со електричниот и електронски отпад во Општина Прилеп
02 НОЕМ, 2017
Погледни Повеќе

Компанијата ЕЛКОЛЕКТ ДОО - Скопје, ги награди совесните граѓани за правилното постапување со електричниот и електронски отпад во Општина Прилеп, каде беа извлечени 5 наградни купони за учесниците, кои во текот на наградната игра „ДА РЕЦИКЛИРАМЕ И ДА СЕ НАГРАДУВАМЕ" оставаа електричен и електронски отпад во Еко магацините на ЕЛКОЛЕКТ ДОО - Скопје.

Компанијата ЕЛКОЛЕКТ ДОО - Скопје, ги награди совесните граѓани за правилното постапување со електричниот и електронски отпад во Општина Охрид
02 НОЕМ, 2017
Погледни Повеќе

Компанијата ЕЛКОЛЕКТ ДОО - Скопје, ги награди совесните граѓани за правилното постапување со електричниот и електронски отпад во Општина Охрид, каде беа извлечени 5 наградни купони за учесниците, кои во текот на наградната игра „ДА РЕЦИКЛИРАМЕ И ДА СЕ НАГРАДУВАМЕ" оставаа електричен и електронски отпад во Еко магацините на ЕЛКОЛЕКТ ДОО - Скопје.

Компанијата ЕЛКОЛЕКТ ДОО - Скопје, ги награди совесните граѓани за правилното постапување со електричниот и електронски отпад во Општина Дебрца
02 НОЕМ, 2017
Погледни Повеќе

Компанијата ЕЛКОЛЕКТ ДОО - Скопје, ги награди совесните граѓани за правилното постапување со електричниот и електронски отпад во Општина Дебрца, каде беа извлечени 5 наградни купони за учесниците, кои во текот на наградната игра „ДА РЕЦИКЛИРАМЕ И ДА СЕ НАГРАДУВАМЕ" оставаа електричен и електронски отпад во Еко магацинот на ЕЛКОЛЕКТ ДОО - Скопје.

Компанијата ЕЛКОЛЕКТ ДОО - Скопје, ги награди совесните граѓани за правилното постапување со електричниот и електронски отпад во Општина Битола
02 НОЕМ, 2017
Погледни Повеќе

Компанијата ЕЛКОЛЕКТ ДОО - Скопје, ги награди совесните граѓани за правилното постапување со електричниот и електронски отпад во Општина Битола, каде беа извлечени 5 наградни купони за учесниците, кои во текот на наградната игра „ДА РЕЦИКЛИРАМЕ И ДА СЕ НАГРАДУВАМЕ" оставаа електричен и електронски отпад во Еко магацинот на ЕЛКОЛЕКТ ДОО - Скопје.

ЕЛКОЛЕКТ организира Конференција под наслов „Предизвици во управувањето со отпадна електрична и електронска опрема и отпадни батерии и акумулатори“
16 OKT, 2017
Погледни Повеќе

Целта на конференцијата е да ги информира клучните чинители, за новините во законодавството во делот на управувањето со отпадната електрична и електронска опрема и отпадни батерии и акумулатори, но и да поттикне дискусија за идниот развој на секторот.

Елколект во соработка со четири општини го започнува четвртиот циклус од наградната игра „да рециклираме и да се наградуваме“
02 OKT, 2017
Погледни Повеќе

Елколект, најавува почеток на уште еден нов, поттикнувачки циклус од наградната игра "Да рециклираме и да се наградуваме" за чистење на домовите од електронскиот и електричен отпад

Донација на Елколект на ЈЗУ Институт за белодробни заболувања КОЗЛЕ
19 СЕП, 2017
Погледни Повеќе

На 19.09.2017 година, во проториите на институтот за белодробни заболувања КОЗЛЕ, компанијата Елколект, ја донираше наградата за компанија со најголем придонес во заштитата на животната средина за 2017 од град Скопје.

Елколект започнува со третиот циклус од наградната игра „Да рециклираме и да се наградуваме“
02 СЕП, 2017
Погледни Повеќе

Елколект започнува со третиот циклус од наградната игра „Да рециклираме и да се наградуваме“ по успехот на двата изминати циклуси од наградната игра “Да рециклираме и да се наградуваме“

Елколект ја доби наградата за компанија со најголем придонес во заштитата на животната средина за 2017 година од Град Скопје

29 ЈУНИ, 2017
Погледни Повеќе

Овој традиционален конкурс Градот Скопје го распиша на 21 март годинава и пријавувањто траеше до 16 мај оваа година во рамките на манифестацијата „Денови на пролетта – Денови на екологијата“. Ми претставува задоволство, што оваа година, пристигнаа многу пријави од заинтересирани граѓани, невладини организации, јавни установи, претпријатија и други правни и физички лица.

ЕЛКОЛЕКТ ДОО - Скопје, награди 20 учесници во наградната игра од Општините: Гази Баба, Куманово, Крива Паланка и Ранковце
29 ЈУНИ, 2017
Погледни Повеќе

Компанијата Елколект ги награди совесните граѓани за правилниот третман на електричниот и електронски отпад во општините Гази Баба, Куманово, Крива Паланка и Ранковце

ЕЛКОЛЕКТ ЗАПОЧНУВА СО НОВ ЦИКЛУС ОД НАГРАДНАТА ИГРА „ДА РЕЦИКЛИРАМЕ И ДА СЕ НАГРАДУВАМЕ"
02 MAJ, 2017
Погледни Повеќе

Компанијата Елколект во соработка со општините на територија на Република Македонија, каде се поставени препознатливите црвени еко магицини на Елколект, веќе има воспоставено пракса за наградување на совесните граѓани кои одговорно се однесуваат со ослободувањето од електричниот и електронски отпад, а во прилог на зачувување на животната околина и здравјето на луѓето.

Елколект со голема еко акција за собирање на отпадни батерии во 25 основни училишта низ Република Македонија
03 АПР, 2017
Погледни Повеќе

Од оваа пролет, заклучно со месец ноември, компанијата Елколект започна голема еко акција за собирање на отпадни батерии во 25 основни училишта низ 11 општини во Република Македонија.

УЧЕНИЦИТЕ ОД О.У. „СТИВ НАУМОВ КОИ СОБРАА 30 КИЛОГРАМИ БАТЕРИИ, НАГРАДЕНИ ОД ЕЛКОЛЕКТ

21 МАР, 2017
Погледни Повеќе

Денес, 21ви март, 2017та година, во Скопје, Компанијата Елколект го одбележа првиот пролетен ден со посета на основното училиште „Стив Наумов“ во скопската населба Автокоманда, со цел да ги награди совесните ученици за нивната самоиницијативна акција за собирање отпадни батерии.

ЕЛКОЛЕКТ И ОПШТИНА КАРПОШ СО РЕЗУЛТАТИ НАД ОЧЕКУВАНИТЕ ОД НАГРАДНАТА ИГРА „ДА РЕЦИКЛИРАМЕ И ДА СЕ НАГРАДУВАМЕ"
30 ДЕК, 2016
Погледни Повеќе

Фана Христовска – управител на Елколект изјави дека е задоволна од резултатот на наградната игра и од соработката со општините, посочувајќи дека ваков вид на акции е од искучителна важност за едукација и јакнење на свеста кај граѓаните за потребата од селектирање на отпад со акцент на посебниот третман кон селекцијата на електронскиот и електричен отпад.

Елколект и општина гевгелија со резултати над очекуваните од наградната игра „Да рециклираме и да се наградуваме"
30 ДЕК, 2016
Погледни Повеќе

„Соработката со Елколект е на највискоко ниво, сигурни сме дека со оваа акција не само што граѓаните се ослободуваат од електричен и електронски отпад, тие и се едуцираат за тоа како да ја зачуваме нашата еко средина. Среќни сме што нашите совесни и еколошки свесни граѓани се наградени за својот придонес кон почисто општество“

Елколект и општина богданци со резултати над очекуваните од наградната игра „Да рециклираме и да се наградуваме"
30 ДЕК, 2016
Погледни Повеќе

Големиот интерес од граѓаните и конструктивна соработка со општинскот тим со поддршка од градоначалникот, дадоа извонредни резултати со кои се потврди успехот на оваа еко акција, но се отвори и простор за уште поголема соработка во прилог нз здравјето на граѓаните и зачувувањето на чистата животна средина во општина Богданци.

Елколект во Општина ѓорче петров ги додели наградите од наградната игра „Да рециклираме и да се наградуваме"
29 ДЕК, 2016
Погледни Повеќе Во празнична атмосфера пред претставници на медиумите, во просториите на општина Ѓорче Петров, денес, на 29ти декември 2016та беа доделени наградите на извлечените добитници кои на територија на општината, учествуваа во наградната игра „ДА РЕЦИКЛИРАМЕ И ДА СЕ НАГРАДУВАМЕ", во организација на ЕЛКОЛЕКТ.
„Да рециклираме и да се наградуваме“ во општина Берово
27 ДЕК, 2016
Погледни Повеќе

Во општина Берово извлекувањето се одвиваше во општинската сала Инкубатор во присуство на близу сто граѓани од кои поголем дел учесници со нивните семејства.

Елколект со награден караван одбележа успешен крај на наградната игра „Да рециклираме и да се наградуваме“
27 ДЕК, 2016
Погледни Повеќе

Извлечени се 15те наградни купони, на учесниците кои во тек на наградната игра оставаа електричен и електронски отпад во еко магацините на Елколект, во општините Ѓорче Петров, Карпош, Берово, Гевгелија и Богданци.

„Да рециклираме и да се наградуваме“ - наградна игра на Елколект
23 НОЕ, 2016
Погледни Повеќе

„Да рециклираме и да се наградуваме“ - наградна игра на Елколект во соработка со пет општини на територија на Република Македонија. Граѓаните на Ѓорче Петров, Карпош, Берово, Гевгелија и Богданци ќе учествуваат во акција за ослободување од ЕЕО.

Елколект дел од еко-хепенингот „Играј , пеј и рециклирај Е-отпад““

29 МАЈ, 2016
Погледни Повеќе

На 29.05.2016 година, со почеток во 12ч, во Градски парк на Школка, се одржа големиот еко-хепенинг „Играј, пеј и рециклирај Е-отпад“, организиран во рамките на проектот „Е-отпад создава можности“.

Голема акција на Елколект и Екоцентар 97 за собирање на електричен и елетронски отпад
16 Декември, 2015
Погледни Повеќе

Елколект и Екоцентнар 97 организираат голема акција за собирање на електричен и електронски отпад во Скопје, која што започна на 16 декември. Ослободете се од старите и расипани електрични и електронски уреди со само еден повик.

Прв едукативен настан во рамките на проектот "Е-отпад создава можности", поддржан од Елколект
26 Ноември, 2015
Погледни Повеќе

На 26.11.2015 година, во општинското основно училиште Гоце Делчев-Скопје, општина Центар, се одржа првиот едукативен настан по повод отпочнување на проектните активности во рамките на проектот Е-отпад создава можности, поддржан од ЕЛКОЛЕКТ ДОО.

Во Битола се спроведе голема акција "Рециклирај и Рестартирај" за собирање на електричен и електронски отпад, организиран од Елколект и Екоцентар
2 Ноември, 2015
Погледни Повеќе

ЕЛКОЛЕКТ и Екоцентар 97 организираа тридневна акција во Битола - "Рециклиорај и Рестартирак" за собирање на електричен и електронски отпад, со цел подигнување на свеста кај граѓаните за постапување со електричен и електронски отпад. Настанот го подржаа компаниите АМЦ, ЈОКИ, Пан Европа, Мотоцентар и Општина Битола.

Елколект ДОО заедно со Екоцентар97 организира големата акција за собирање на електричен и електронски отпад која ќе се одржи на 1ви Ноември, Плоштад Магнолија во Битола!

28 Октомври, 2015
Погледни Повеќе

ДОНЕСИ Е-ОТПАД, ОСВОИ ВРЕДНА НАГРАДА! Сега е вистинскиот Еко Момент! Рециклирај и рестартирај! Твојот Е-Отпад те наградува! ЕЛКОЛЕКТ и Екоцентар 97 и Ве покануваат да бидете дел од големата акција за собирање на електричен и електронски отпад која ќе се одржи од 30ти до 1ви Ноември на Плоштад Магнолија во Битола!

Елколект ДОО реализираше промотивни активности во Градски Парк, Скопје, преку директна комуникација со граѓаните
09 Maj, 2015
Погледни Повеќе

На 09.05.2015 паралелно со промоцијата во трговскиот центар Сити Мол Скопје, Елколект ДОО преку дистрибуција на брошурата за ЕЕ опрема и отпад од истата, и директна комуникација со граѓаните, реализираше промотивни активности и во Градскиот Парк во Скопје.

Елколект ДОО започна со промотивни активности за подигање на јавната свест кај населението, во Сити Мол - Скопје
09 Maj, 2015
Погледни Повеќе

На 09.05.2015 година во соработка со АМЦ и Пан Европа, во просториите на најголемиот трговски центар во Македонија, Сити Мол – Скопје, преку директна комуникација со граѓаните, беа дистрибуирани бројни информативни брошури.

Одржана презентацијата на тема "Подигање на еколошката свест на најмладите и нивно запознавање со значењето на ОЕЕО", во Меѓународното училиште „Нова“, Скопје
08 Maj, 2015
Погледни Повеќе

Компанијата ЕЛКОЛЕКТ ДОО ја започна својата акција за подигање на еколошката свест на најмладите и нивно запознавање со поимот отпад од електрична и електронска опрема.

Фана Христовска, Управителот на „Елколект“ ДОО, во рамките на Kонференцијатa „Закон за ЕЕО и ОЕЕО - како до успешна практична примена?, одржа своја презентација на тема "Придобивки од колективно постапување со ОЕЕО"
06 Maj, 2015
Погледни Повеќе

На 06.05.2015 година, Управителот на Елколект, Фана Христовска, одржа презентација на тема “Придобивки од колективното постапување со отпадна електрична и електронска опрема”. Презентацијата беше изведена во рамките на конференцијата на тема “Закон за управување со ЕЕО и ОЕЕО – како до успешна практична примена”.

ЕлколектДОО одржа обука за Законот за управување со електрична и електронска опрема и отпадна електрична и електронска опрема и Законот за управување со батерии и акумулатори и отпадни батерии и акумулатори.
26 Јануари, 2015
Погледни Повеќе

На 26.01.2015 година, ЕЛКОЛЕКТ ДОО Скопје, во рамките на остварување на своите програмски цели, а со цел целосно и навремено информирање на своите членови, организираше обука за примена на Законот за управување со ЕЕО и ОЕЕО и Законот за управување со БА и ОБА.

ЕЛКОЛЕКТ © 2014 Сите права се задржани