НАСТАНИ

Трет циклус на наградната игра „ЈА САКАМ МОЈАТА ОПШТИНА“


На 31 Октомври успешно заврши третиот циклус од наградната игра насловена како „ЈА САКАМ МОЈАТА ОПШТИНА“ која во претходните два месеца се одвиваше на териториите на Општините Македонски Брод, Струга и Дебар.<

Граѓаните од овие општини во месеците Септември и Октомври имаа можност во нашите еко магацини кои се поставени на териториите на овие Општини да ги одложат своите дотраени и нефункционални електрични и електронски апарати. Според бројот на доделени купони за оставен електричен и електронски отпад, граѓани од овие општини покажаа исклучителна еколошка свест со тоа што го донесоа електричниот и електронскиот отпад на одредените собирни места. Акцијата заврши со извлекување на пригодни награди за граѓаните кои учествуваа во акцијата.

Во продолжение се броевите на купоните кои беа извлечени одделно за секоја општина, дел од атмосферата при извлекувањето, како и дел од електричниот и електронскиот отпад кој граѓаните го донесоа во нашите екомагацини.


Општина Македонски Брод

  Награда Сериски број
1 Блендер 001299
2 Пегла 001912
3 Миксер 001287
4 Ел. Брусилка 001913
5 Ел. Дупчалка 001239
5 Правосмукалка 001275
5 Ласерски печатар 001919

Општина Струга

  Награда Сериски број
1 Блендер 003308
2 Пегла 003315
3 Миксер 003312
4 Ел. Брусилка 003317
5 Ел. Дупчалка 003311
5 Правосмукалка 003313
5 Ласерски печатар 003307

Општина Дебар

  Награда Сериски број
1 Блендер 001116
2 Пегла 001148
3 Миксер 001130
4 Ел. Брусилка 001157
5 Ел. Дупчалка 001176
5 Правосмукалка 001129
5 Ласерски печатар 001174

Галерија


Брошура

MK АЛ ЕН
ЕЛКОЛЕКТ © 2014 Сите права се задржани