НАСТАНИ

Успешно завршен прв циклус од Наградната игра „ЈА САКАМ МОЈАТА ОПШТИНА“


Пвиот циклус од наградната игра, која беше спроведена на територија на Општина Македонска Каменица, Виница и Свети Николе, а беше во период од 10.04.2018 до 30.05.2018, успешно заврши со собрана голема количина на отпадна електрична и елекртонска опрема, што ни дава за право да кажеме, дека еколошката свест кај граѓаните е навистина на високо ниво и истите не дозволуваат овој отпад да заврши на депониите заедно со останатиот комунален отпад.

Извлекувањето на среќните добитни коупони, кои граѓаните ги добиваа со донесен електричен и електронски отпад, беше спроведено на 31.05.2018 во просториите на Општините и Комуналните Претпријатија од овие Општини, под водство на три члена комисија составено од претставници од ЕЛКОЛЕКТ ДОО – Скопје, Општината и Комуналното Претпријатие, а во присуство на граѓани од Општината.

Доделени награди во Македонска Каменица:

Опис; Количина Број на награден купон
Правосмукалка 1 004526
Миксер 1 004533
Блендер 1 000530
Пегла 1 004554
Електрична ударна Дупчалка ED-E 1 004480
Електрична аголна Брусилка AG 1 004462
HP Принтер LaserJet Pro M12a 1 004475

Доделени награди во Виница:

Опис; Количина Број на награден купон
Правосмукалка 1 004603
Миксер 1 004649
Блендер 1 004659
Пегла 1 004637
Електрична ударна Дупчалка ED-E 1 004685
Електрична аголна Брусилка AG 1 004689
HP Принтер LaserJet Pro M12a 1 000783

Доделени награди воСвети Николе:

Опис; Количина Број на награден купон
Правосмукалка 1 004319
Миксер 1 004328
Блендер 1 004215
Пегла 1 004241
Електрична ударна Дупчалка ED-E 1 004213
Електрична аголна Брусилка AG 1 004247
HP Принтер LaserJet Pro M12a 1 004253

Добитниците кои не ги подигнаа своите награди, истото можат да го сторат до 30.06.2018 и тоа:

  • - Македонска Каменица, во просториите на ЈП Камена Река,
  • - Виница, во просториите на ЈП Солидарност и
  • - Свети Николе, во просториите на ЈП Комуналец.

На сите среќни добитници им ги честитаме наградите и им благодариме за учеството, со надеж дека ќе продолжат и понатаму да го селектираат својот отпад.

Галерија


Брошура

MK АЛ ЕН
ЕЛКОЛЕКТ © 2014 Сите права се задржани